Twan Beurskens
   Welkom!
Twan Beurskens

Twan Beurskens, gedeputeerdeVanaf 20 april 2018 is Twan Beurskens secretaris en algemeen directeur van de gemeente Venlo.

Daarvoor was hij vanaf 12 oktober 2012 tot en met 19 april 2018 gedeputeerde voor de Provincie Limburg. In de toenmalige coalitie heeft hij de portefeuille Economie en Kennisinfrastructuur gehad. Naast de campusontwikkelingen op de Chemelot Campus, Maastricht Health Campus, Smart Services Campus en Greenport Campus bevat die onder andere ook acquisitie, het MKB, logistiek, de regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF en het Grondbedrijf. 

Van 2006 tot 2012 was Twan Beurskens wethouder in de gemeente Venlo. Hier was hij tijdens zijn eerste periode verantwoordelijk voor Openbare Werken, Verkeer en Handhaving; in zijn tweede termijn had hij Ruimtelijke Ontwikkeling en Organisatie in portefeuille en was hij eerste locoburgemeester. Als wethouder werd Twan Beurskens door het weekblad Binnenlands Bestuur gekozen tot derde op de lijst van beste bestuurders van Nederland in 2011. Voorafgaand aan deze bestuurlijke carrière was hij onder meer programmamanager bij het stafbureau van de algemeen directeur van de gemeente Helmond en werkte hij 14 jaar bij de politie in diverse operationele en leidinggevende functies. 

Voor meer (achtergrond)informatie kunt u dit curriculum vitae raadplegen.

 

Laatste Tweets